Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ!!!



   Το σημερινόν θέμα δεν έχει να κάνει με ποια θρησκεία είναι κατάλληλη σε προσωπικό επίπεδο  (σεβαστή κάθε προτίμησις), αλλά αν θέλετε την προσωπική μου άποψιν, ο Έλλην σήμερον, ουδεμία χρείαν έχει να "θρησκεύεται" υπό την στενή, έννοιαν του όρου, είτε εις την Ορθοδοξίαν που κάθε άλλο παρά "ορθά" δόγματα περιέχει, είτε εις την πατρώαν θρησκεία (Δωδεκαθεϊσμό), η οποία θρησκεία, δια την εποχήν και τους ανθρώπους που απευθύνονταν ήτο καλή και αρμόζουσα.

   Από τότε που εμφανίστηκαν και οι δύο Θρησκείες που μας διεκδικούν σήμερον, έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια. Έχουμε εισέλθει εις την Εποχήν του Υδροχόου και ας προετοιμαστούμε για νέες αποκαλύψεις οι οποίες στηρίζονται κατά βάσιν εις την ατομικήν μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ και την απεξάρτησιν από κάθε θρησκευτικό δόγμα και φανατισμό που κρατούσαν τη Συνείδησή μας δέσμια σε χίμαιρες.
Με λόγια απλά, αφού απεξαρτητοποιηθούμε και ξεκολλήσουμε από το παρελθόν, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε εμπρός και να "δημιουργήσουμε" τις προϋποθέσεις της σύγχρονης αντίληψης για το Θεό και τον Κόσμο μας.

  Μην λησμονείτε ότι έχει "ανοίξει" η Συνείδησίς μας πλέον και βλέπει καλύτερα, καθαρότερα απελευθερωμένη από ότι χώριζε και δίχαζε, ενώ ας μη λησμονούμε ότι ακόμη και σήμερον στο όνομά της, χύνεται αθώον ανθρώπινον αίμα.

   Οι Έλληνες και ότι εμπερικλείει η έννοια, καλούμαστε να γράψουμε τη δική μας πνευματικήν και φιλοσοφικήν Ιστορία που θα διδάξουμε πάλιν τους λαούς τι σημαίνει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!
Ανώτερες πνευματικές έννοιες όπως "Θεός", "Πατρίδα", "Θρησκεία" και συναφείς, ευρίσκονται πλέον εντός της Συνειδήσεώς μας και του απλέτου εσωτερικού μας Φωτός, χωρίς κανένα σύνορον αφού η καρδιά μας δεν γνωρίζει σύνορα, πολύ περισσότερον η διάνοιά μας.

   Η απελευθέρωσις από κάθε τι το "παλαιόν" και τετριμμένον, σηματοδοτεί την αρχήν της βιωματικής και Συμπαντικής μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
   Τέλος, ουδεμία ουσιαστική πρόοδος επετεύχθη από το ανθρώπινον γένος, με βήματα προς τα οπίσω.

Δημήτριος Μαντές
18/10/2015

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου